Starte en bedrift

Lån

En av de mest spennende måtene og også de viktigste måtene å drive en bedrift på er profitabelt. Du må kunne tjene penger for å drive en bedrift. Tjener du ikke penger driver du kun med veldedighet og det er det ikke noe vits å drive med. Slikt kan du drive med på fritiden. En bedrift som ikke klarer å gjøre noe er heller ikke en bedrift som kan få til så mye. Har du en god ide er det derfor viktig at du kommer deg opp og stå, samtidig som du jobber hardt hver eneste dag. Det hjelper ikke om du vil eller om du ikke vil, da din bedrifts liv ofte står på spill om du ikke jobber hard.

Velg selskapsform

Har du en ide og vil gjøre noe med den er det viktig at du faktisk gir jernet og ikke holder tilbake. Samtidig er det viktig at du starter med det rette fundamentet. Skal du gjøre noe så må du passe på at du har rett selskapsform og at du har nok penger. Det hjelper ikke å starte en bedrift om du ikke har en rett selskapsform som beskytter deg mot det du ikke ønsker å delta på. Her snakker vi spesielt om ansvar.

Når du startet et AS er det viktig at du vet at du ikke forplikter deg økonomisk til mer enn det du spytter inn i egenkapital. Hvorfor dette er viktig å vite er at du kan beskytte deg mot hvordan folk ser på muligheter for å få det de ønsker fra deg rent økonomisk. Mange vil prøve å tyne penger ut av deg når du driver en bedrift. Da er det viktig å ligge lavt i terrenget.